NIEUWS

Home > Over ons > Nieuws

Nieuws

Doemiddag Talentperron donderdag 29 september 2022
Kom kennismaken met Gjaltema tijdens de Doemiddag op Talentperron, donderdag 29 september.
Ontdek jouw talent voor techniek of bouw en bekijk onze vacatures.

Samen met andere werkgevers en opleiders uit Groningen en Noord-Drenthe halen we alles voor jou uit de kast!
Je vindt ons van 13:00 tot 17:00 uur op Talentperron, Harm Buiterplein 1 in Groningen (direct naast station Europapark).

Zien we je daar? Tot dan!


Gewijzigde openingstijden tijdens de bouwvak!
(1 augustus t/m 19 augustus 2022)

Gjaltema is tijdens de bouwvak GEOPEND van 7:00 tot 16:00 uur.

Wij wensen u een fijne zomervakantie!


Let op gewijzigde Openingstijden:

 

26-04-21 is de hoofdvestiging Groningen geopend voor de verhuur van 07.00hr – 16.00hr

27-04-21 Koningsdag zijn wij geslotenAangepaste openingstijden tijdens de bouwvak (Noord) 07:00-16:00 uur.

Let op: De bouwvak staat weer voor de deur.
In de bouwvak hanteren wij gewijzigde openingstijden.
We zijn gewoon bereikbaar via telefoon of mail.
(Voor storing en/of calamiteiten 24/7 bereikbaar )
Wij wensen iedereen een goede en gezonde vakantie toe!


Gjaltema Leeuwarden

Ook op onze vestiging Leeuwarden kunt u terecht voor verhuur van zowel hoogwerkers, steigers en materieel.
Kom gerust langs voor deskundig advies op maat aan de Apolloweg 13 in Leeuwarden.


Buitensport

Er mag weer buiten gesport worden!
Op speciaal verzoek hebben wij een aantal opstellingen mogen maken zodat er op gepaste wijze weer getraind kan worden!


Groningen kleur oranje

Ondanks dat we geen EK 2020 hebben kleurt de binnenstad van Groningen toch oranje!


Tarief aanpassing Gjaltema verhuur jaar 2020.
Geachte Relatie,

Als gevolg van stijgende kosten en verandering op de markt zijn wij genoodzaakt om na meer dan 10 jaar ons prijsbeleid aan te passen. Voor het jaar 2020 zullen wij onze prijzen moeten aanpassen met 5%. Wij zullen dit middels een schrijven met u communiceren.

Wij vertrouwen er op dat we u op de zelfde manier weer van dienst te kunnen zijn zoals u van ons gewend bent.


Hoogwerkers op rupsbanden (trax)
Gjaltema heeft een nieuw type hoogwerker aan de verhuurvloot toegevoegd. De hoogwerker heeft rubberen trax wielen, vergelijkbaar met rupsbanden, en een flexibele werkhoogte van 15 meter 72.

De hoogwerker is zeer geschikt om mee te manoeuvreren op ruw terrein. Groot voordeel is bovendien dat de ondergronden, bijvoorbeeld bestrating of groenvoorziening, niet of nauwelijks beschadigd worden.

Zorgvuldige omgang met het werkgebied of het bouwterrein wordt steeds belangrijker. Vooral gemeenten en aannemers kijken hier steeds scherper naar. Gjaltema vindt dit een goede ontwikkeling en wil er, onder meer met de inzet van dit type hoogwerker, graag een steentje aan  bijdragen.

Wilt u meer weten over de trax hoogwerker? Neem dan contact op met het verhuurteam van Gjaltema.


Even schaften?
Waar gewerkt wordt, wordt ook geschaft. Even pauzeren, eten en drinken. Op bouwplaatsen, bij schilderprojecten en op evenementterreinen is daarom vaak een keet of een schaftwagen aanwezig. Deze hebben meerdere functies. Schuilen voor de regen, overleg met collega’s, opslag of als bureau voor administratieve doeleinden.

Gjaltema Verhuur voorziet in dit type tijdelijke onderkomens. Sinds kort is er een nieuw model aan de verhuurvloot toegevoegd: de Schaftwagen SM-400. Deze multifunctionele wagen is enkel assig, met een chassis van 4m1 en geschikt voor snelverkeer.

De Schaftwagen is energiezuinig en milieuvriendelijk. De wanden en het ronde dak zijn geïsoleerd, er is een kachel en ledverlichting. De kunststof ramen hebben veiligheidsglas, een rolluik en ventilatie. Naast kapstokken en schapruimte heeft de wagen een stelling met lekbak. De lekbak is voor meerdere doeleinden geschikt en voldoet aan de eisen om verf en verdunning te mogen opslaan.

Heeft u een project waarbij ook geschaft moet worden? Laat u dan vrijblijvend informeren over de schaftwagen. Het verhuurteam van Gjaltema vertelt u er graag meer over.


 ‘De Woldring Locatie’ uit de steigers
Aan de Friesestraatweg in Groningen wordt het nieuwbouwproject ´De Woldring Locatie´ gerealiseerd. In het wooncomplex komen 435 appartementen, restaurants, kantoren en een groot fitnesscentrum.

Gjaltema verzorgt het steigerwerk, levert bemande verreikers voor verticaal transport en aanvullend materieel zoals kachels, brandstoftanks en mobiele toiletten. De bouw vordert gestaag, inmiddels is met de demontage van de steigers begonnen. De verhuur van de appartementen is begonnen, oplevering van het complex is eind dit jaar.

Link:https://www.woldringverhuur.nl/nieuwbouw-project-friesestraatweg-145-groningen


Verhuurvloot blijft innoveren
Nieuwe tijden vragen om nieuwe oplossingen en innovatieve producten. Gjaltema Verhuur volgt de technologische ontwikkelingen op de voet en vertaalt de vraag van opdrachtgevers in een aanbod dat up to date is, effectief en veilig werken mogelijk maakt, en kosten bespaart.

 Zo heeft de verhuurvloot nieuwe Manitou machines gekregen. Aan deze klassieke krachtpatsers, die veel en zwaar werk kunnen verzetten, is software toegevoegd. Hierdoor is bijvoorbeeld gebiedsregistratie mogelijk, kunnen gebruik-gegevens in kaart gebracht worden en kan een eventuele storing snel gesignaleerd en verholpen worden.

Ook nieuw in de verhuurvloot zijn mobiele badkamers. Gjaltema verhuurt sinds jaar en dag mobiele toiletten, maar bij bouw- en renovatieprojecten bleek steeds vaker de behoefte aan bijvoorbeeld een douche. Met een tijdelijke badkamer kan na het werk of bij een sportevenement gedoucht worden of kunnen bewoners, bij verbouwing van badkamers in bestaande woningen, gewoon thuisblijven. 

Foto: De mobiele badkamers van Gjaltema staan op een aanhanger en zijn voorzien van een douche, wc, wastafel en verwarming. Bij een project van Meesterschilders Friesland in Kollum staan momenteel vier van deze mobiele badkamers.

Naschrift

Via social media kregen we verschillende leuke reacties en aanvragen. Een terugkerende vraag was: hoe ziet de mobiele badkamer er van binnen uit? Daarom plaatsen we hier, met dank voor alle reacties, een tekening en enkele foto’s. Voor (aan)vragen kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met het verhuurteam. Wij helpen u graag verder!


Inrichting van evenementterreinen
Tijdelijke inrichting van evenementterreinen is een kerndiscipline van Gjaltema. U kunt hierbij denken aan het leveren van dranghekken, mobiele toiletten, rijplaten, steigerwerk en hoogwerkers. In nauwe samenspraak met organisatoren worden onder andere podia, tribunes en start- en finishtorens gebouwd. Desgewenst worden ook units meegeleverd, bijvoorbeeld voor kassa’s en kleedkamers.

Wij zijn er trots op jaarlijks bij tientallen evenementen betrokken te zijn, van groot tot klein, en variërend van sportevenementen, theaterstukken tot popfestivals. Gjaltema kan inmiddels bogen op 40 jaren ervaring met evenementen. Ons verhuurteam stelt deze ervaring graag ter beschikking. Tel. 085-0475570

Van 16 juli t/m 1 september a.s. verzorgt Gjaltema de terreininrichting voor het ‘Openluchtspektakel over de oertijd anno nu’ op het Buinerveld in Buinen.

https://www.mammoetindrenthe.nl/video/


Industrieel steigerwerk
Op locatie Contitank in Farmsum wordt nieuwe isolatie aan de tanks aangebracht. Gjaltema verzorgt hiervoor het industrieel steigerwerk, inclusief opbouw en demontage. Voor het verticaal transport van het steigermateriaal is een bemande verreiker geleverd.

Gjaltema is al enkele decennia gespecialiseerd in industrieel steigerwerk. Ervaring, kennis en certificering is aanwezig, maar ook persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’S) zoals vonkvrij gereedschap, brand vertragende kleding en adembescherming. Voor meer informatie zie ook: Industrieel steigerwerk


Vakmanschap
Werken in de steigerbouw vereist kennis, kunde en vakmanschap. De Gjaltema Groep onderkent dit en investeert permanent in vakopleidingen. De opleidingen zijn niet alleen bedoeld om vakkennis bij te houden, maar ook om doorgroeimogelijkheden te bieden. Hier wordt enthousiast gebruik van gemaakt en de slagingspercentages zijn hoog.

Ook deze maand zijn weer verschillende cursussen gestart waaronder: Monteur Steigerbouw, Eerste Monteur en Voorman Steigerbouw. Op de foto van 8 april jl. staan medewerkers van Gjaltema die de vierdaagse cursus Monteur Steigerbouw op de vestiging in Leeuwarden volgen.


Plaatsen van gevelbekleding
Aan de Bedumerweg in Groningen wordt woontoren De Helix gerealiseerd. Dit imposante complex, waar 222 sociale huurwoningen in komen, zal bijna 68 meter hoog worden. Momenteel is de hoogte van de ruwbouw rond de 30 meter.

Gjaltema levert ondersteuningen en materieel en is betrokken bij het plaatsen van gevelbekleding. Hiervoor is veel hefvermogen nodig en voldoende werkruimte op hoogte. Drie vakmensen moeten goed en veilig kunnen werken vanuit één werkbak. De inzet van een bemande verreiker maakt dat mogelijk.

Vanuit de werkbak (zie foto) worden de gevelelementen aan de woontoren bevestigd.


Tijdelijke ondersteuning bij prefabbouw
Aan de Pallasweg in Leeuwarden wordt de aanbouw van een fabriekshal voor Koninklijke CSK gerealiseerd. In het bouwproces, waarbij grote prefab-elementen geplaatst worden, verzorgt Gjaltema onder meer de tijdelijke ondersteuningen voor vloeren en wanden.

Om het proces goed en veilig te laten verlopen heeft de engineer afdeling van Gjaltema nauwkeurige tekeningen en berekeningen gemaakt. De montage (en demontage) van de ondersteuningen wordt door ervaren en gecertificeerde steigerbouwers uitgevoerd. Voor aansturing en kwaliteitscontrole op hoogte is een hoogwerker geleverd. Zie foto.


Restauratie Heilige Geestkerk
De Heilige Geestkerk in Heerenveen wordt uitvoerig gerestaureerd. Er is onder meer grondig gekeken naar het dak- en leiwerk. Gjaltema heeft het steigerwerk en een personen-/ goederlift geleverd. Het steigerwerk is uitvoerig getekend en berekend. Zo diende er onder meer een oplossing te komen voor het plaatsen van het steigerwerk boven het dak van de romp van de kerk. Meer informatie: https://lnkd.in/g-7BUkQ


Vacature: Monteur werkplaats
De Gjaltema Groep is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Voor onze vestiging in Groningen zijn we op zoek naar een monteur in de werkplaats van onze technische dienst. Het gaat om een functie van 40 uur per week. Meer informatie: https://lnkd.in/gKuxvrK


20 december 2018
Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
De Gjaltema Groep wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig 2019!
Van 24 december tot en met 6 januari werken we met minimale bezetting en zijn we beperkt bereikbaar. Niet-dringende zaken kunt u bij voorkeur per mail aan ons voorleggen. Vragen met hoge urgentie kunnen indien mogelijk per telefoon worden beantwoord.

Vanaf 7 januari zijn we weer tijdens de reguliere openingstijden geopend.


28 november 2018
Vacatures november / december
De bedrijven en de vestigingen van de Gjaltema Groep zijn permanent op zoek naar gemotiveerde collega’s. Op dit moment zijn er vijf vacatures:

  1. Chauffeur Sanitaire Voorzieningen (40 uur, Groningen)
  2. Technisch Tekenaar Steigerbouw (40 uur, Groningen)
  3. Staigiair Technisch Tekenaar Steigerbouw (40 uur, Groningen)
  4. Steigerbouwer (40 uur per week, Almere / Lelystad)
  5. Steigerbouwer (40 uur per week, Groningen

Sollicitaties zijn van harte welkom. Deze kunnen per mail, bij voorkeur voorzien van een CV en korte motivatie, naar mevrouw P. van Loenen (pvanloenen@gjaltema.eu) van de Afdeling Personeelszaken gezonden worden. Verstrekte gegevens worden zorgvuldig behandeld en maximaal een half jaar bewaard.


20 april 2018
Vernieuwde prijslijst Verhuur
Sinds deze week is de vernieuwde prijslijst voor de verhuurafdeling in gebruik genomen. De inhoud en prijzen zijn weer up-to-date en het document sluit aan bij de huisstijl.
De vernieuwde prijslijst kunt u hier inzien. Wanneer u een papieren versie wenst te ontvangen, verwijzen we u door naar onze afdeling Verhuur. De afdeling is te bereiken via telefoonnummer: 085 047 55 70 of email: planning@gjaltema.eu


12 maart 2018
Nieuw in de verhuurvloot: 20 masthoogwerkers
Ter aanvulling op het huidige assortiment heeft de Gjaltema Groep 20 nieuwe hoogwerkers besteld. Vanmiddag zijn de eerste machines geleverd.
De machines worden deze week voorzien van bestickering om daarna direct ingezet te worden op verschillende projecten.


21 januari 2018
Gjaltema Groep neemt RISS Steigerbouw uit Damwoude over
De Gjaltema Groep heeft per 1 januari 2018 RISS Steigerbouw BV. uit Damwoude overgenomen.
Met de overname haalt de Gjaltema Groep specifieke kennis en expertise binnen, waardoor de klant nog beter bedient kan worden. Riss Steigerbouw BV. is namelijk al jarenlang een betrouwbare partner als het gaat om veilige levering en montage van steigers en zal dat ook blijven. Alle medewerkers van RISS Steigerbouw gaan met de overname mee en zullen hiervan geen hinder ondervinden.


19 december 2017
Nieuwe opbouwhandleiding rolsteigers
Per 1 januari 2018 gelden er nieuwe regels voor het opbouwen van een rolsteiger. Volgens deze nieuwe regelgeving mag u pas een werkplatform plaatsen nadat er rondom een voorloopleuning op heuphoogte is aangebracht. Bekijk de opbouwhandleiding rolsteigers voor meer informatie.

Let op: Voor 2018 worden de tarieven voor rolsteigers gewijzigd, meer informatie volgt.


21 november 2017
Nieuw in de verhuur: 3x Niftylift HR21 Hybrid AWD
De eerste hybride hoogwerkers in de verhuurvloot van de Gjaltema Groep. Deze hybride kniktelescoophoogwerker is een uitstekende machine voor verschillende werkzaamheden. De hoogwerker beschikt over een compacte diesel als een elektrisch aangedreven motor met een zeer laag eigen gewicht.

Wanneer u werkt met de dieselmotor, wordt de elektrische motor automatisch opgeladen. Rijden naar een oplaadpunt is vanwege deze hybride technologie niet meer nodig. U bespaart tijd, brandstof en het is milieuvriendelijker


3 november 2017
Sneller en efficiënter werken dankzij Revit
Een tekening en berekening is essentieel voor het garanderen van een veilige steiger. Dit traject voordat de montage van start gaat, valt of staat met goed functionerende software.
Voorheen maakten we bij Gjaltema tekeningen en berekeningen met twee verschillende softwarepakketten. Om het proces van opname tot montage op efficiente wijze te verbeteren, is besloten de overstap te maken naar Revit. In samenwerking met Cadix is hiervoor een bibliotheek en template ontwikkeld. Lees hier het hele artikel: http://bit.ly/2gYVxMQ


3 november 2017
Vacatures november
De bedrijven en de vestigingen van de Gjaltema Groep zijn permanent op zoek naar gemotiveerde collega’s. Op dit moment zijn er twee vacatures: Medewerk(st)er financiële administratie (40 uren per week te Groningen) en Steigerbouwer(s) (40 uren per week te Lelystad/Almere). Sollicitaties zijn van harte welkom. Deze kunnen per mail, bij voorkeur voorzien van een CV en korte motivatie, naar de heer W. Verlaan (wverlaan@gjaltema.eu) van de Afdeling Personeelszaken gezonden worden. Verstrekte gegevens worden zorgvuldig behandeld en maximaal een half jaar bewaard.

Voor informatie: klik hier


4 augustus 2017
Bouwvak
In 1929 werd voor het eerst het recht op vakantie in de cao voor de bouw vastgelegd. Destijds kregen werknemers slechts drie dagen vrij. Vanaf 1965 is dit aantal verhoogd naar drie weken. Officieel is de bouwvakvakantie, afgekort tot bouwvak, in 1981 afgeschaft en kunnen bedrijven zelf bepalen of ze gedurende de zomerperiode drie weken dicht gaan.

Inmiddels is de bouwvak in het midden en zuiden van het land in volle gang. Volgende week begint voor het noorden de bouwvak. Gedurende deze periode is Gjaltema tijdens reguliere openingstijden  geopend en bereikbaar.

De Gjaltema Groep wenst iedereen een fijne vakantie!


30 juni 2017
Vacatures juni/juli
De bedrijven en de vestigingen van de Gjaltema Groep zijn permanent op zoek naar gemotiveerde collega’s. Op dit moment zijn er drie vacatures: (Commercieel) medewerker binnendienst. (40 uur per week)

Werkvoorbereider/Calculator (40 uren per week) en Machinist Roterende Verreiker / Medewerker Depot (40 uren per week). Sollicitaties zijn van harte welkom. Deze kunnen per mail, bij voorkeur voorzien van een CV en korte motivatie, naar de heer W. Verlaan (wverlaan@gjaltema.eu) van de Afdeling Personeelszaken gezonden worden. Verstrekte gegevens worden zorgvuldig behandeld en maximaal een half jaar bewaard.

Voor informatie: klik hier


15 juni 2017
Gjaltema kiest voor GTL Fuel
De Gjaltema Groep is deze maand begonnen met de omschakeling van diesel naar het gebruik van GTL Fuel. GTL staat voor Gas-To-Liquids, een vloeibare brandstof die is gemaakt van aardgas.

Beter voor het milieu en de luchtkwaliteit
GTL Fuel is biologisch afbreekbaar. Het verbrandt schoner dan diesel en produceert minder lokale uitstoot en minder zichtbare zwarte rook. Hierdoor is het minder belastend voor het milieu en draagt het bij aan een betere luchtkwaliteit.

Gezondheid
Voor opdrachtgevers en medewerkers, maar ook voor andere mensen die rond de voertuigen of machines lopen of in een dichtbevolkt gebied wonen, betekent het dat ze minder worden blootgesteld aan schadelijke stoffen.

Steeds groener
Nog deze zomer zal het grootste gedeelte van de verhuurvloot, alsook het machine- en wagenpark van de Gjaltema Groep de schonere brandstof gaan gebruiken. De IBC tanks op de vestigingen en de uitgiftepunten hebben dan uitsluitend GTL Fuel.


Primeur voor de vestiging
Moerdijk. De IBC Tank wordt 
afgevuld met GTL Fuel.

Blijven ontwikkelen en investeren
Een deel van de verhuurvloot en het wagenpark wordt elektrisch aangedreven. De vrachtwagens gebruikten reeds Ad-Blue en voldoen aan de Euro 6 norm. Ook in deze groene ontwikkelingen zal de Gjaltema Groep blijven investeren. Uiteindelijk is het doel om de juiste balans te vinden tussen mens, maatschappij en milieu.

Meer informatie: GTL Fuel


16 mei 2017
Vernieuwde huisstijl
De Gjaltema Groep heeft de huisstijl aangepast. Er is een nieuw groepslogo ontwikkeld en het bestaande logo is opgefrist. Het Gjaltema oranje is uiteraard gebleven, maar nu als accentkleur op een ondergrond van wit. De leesbaarheid van de teksten op het materieel is hierdoor toegenomen en deze zijn nu ook van een grotere afstand te lezen. De veranderingen zijn in de verhuurvloot, onder meer op de hoogwerkers, (vracht) auto’s en andere machines, al hier en daar te zien. Doorvoering van de huisstijl op het volledige wagen- en machinepark zal geleidelijk gebeuren.

Op de vernieuwde website is de aangescherpte huisstijl te zien en sinds deze week is er ook een vertaling naar het drukwerk.


10 mei 2017
Vernieuwde website
Vandaag is de vernieuwde website van de Gjaltema Groep online gegaan. In samenwerking met Youwe.nl  is onder meer gewerkt aan de vindbaarheid, de snelheid en de structuur. Hiermee is een fundament gelegd dat in de komende periode verder uitgewerkt en aangevuld zal worden. Uitgangspunt is dat de bezoeker snel en adequaat geïnformeerd wordt.

Opvallende wijzigingen zijn, naast enkele cosmetische ingrepen, dat er informatie in het Duits en Engels beschikbaar is en dat de presentatie beter is afgestemd op gebruikers van iPads, tablets en smartphones. Ook op gebied van veiligheid zijn er verbeteringen gerealiseerd waardoor er een goede basis is voor de verdere ontwikkeling van intranet en extranet.


5 mei 2017
Vacatures mei
De bedrijven en de vestigingen van de Gjaltema Groep zijn permanent op zoek naar gemotiveerde collega’s. Op dit moment zijn er twee vacatures in Groningen: Werkvoorbereider/Calculator (40 uren per week) en Machinist Roterende Verreiker / Medewerker Depot (40 uren per week). Sollicitaties zijn van harte welkom. Deze kunnen per mail, bij voorkeur voorzien van een CV en korte motivatie, naar de heer W. Verlaan (wverlaan@gjaltema.eu) van de Afdeling Personeelszaken gezonden worden. Verstrekte gegevens worden zorgvuldig behandeld en maximaal een half jaar bewaard.

Voor informatie: klik hier


7 april 2017
Vacatures april
De bedrijven en de vestigingen van de Gjaltema Groep zijn permanent op zoek naar gemotiveerde collega’s. Op dit moment zijn er drie nieuwe vacatures in Groningen: Assistent Controller (32-40 uren per week), Machinist Roterende Verreiker / Medewerker Depot (40 uren per week) en Medewerk(st)er Financiële Administratie (32-40 uur).

Voor informatie klik hier


31 maart 2017
In de pers
Eerder deze maand verscheen in Noordz, de ondernemersbijlage van NDC Mediagroep, een artikel over de Gjaltema Groep. Hierin vertelt oprichter en eigenaar Koos Gjaltema over nieuwe ontwikkelingen, ondernemen en de filosofie achter het bedrijf. Het artikel is via de onderstaande link beschikbaar.

Artikel Gjaltema Groep


20 maart 2017
Nieuw landelijk nummer

De Gjaltema Groep heeft met ingang van vandaag een nieuw landelijk telefoonnummer: 085 – 047 55 70. De overgang naar een niet regionaal nummer is onderdeel van de ambitie om als landelijke organisatie met meerdere vestigingen eenvoudig bereikbaar te zijn. Een telefoonnummer waar de klant alle producten en diensten kan vinden, maar waarlangs ook alle andere vragen beantwoord kunnen worden. De bestaande telefoonnummers, waaronder het nummer van hoofdkantoor Groningen dat inmiddels al bijna 40 jaren oud is, blijven gewoon bereikbaar.


14 februari 2017
Digitaal factureren
Met ingang van 2 maart 2017 gaat de Gjaltema Groep de facturen per mail in PDF formaat versturen. De overzetting naar het digitaal factureren zal gefaseerd en in samenspraak de klanten worden ingevoerd. De Gjaltema Groep wil hiermee een bijdrage aan het milieu leveren, tijd, kosten en bomen besparen, en perfect aansluiten bij de digitalisering van het bedrijfsleven. Correspondentie kan op deze wijze sneller en overzichtelijker. Het digitaal opslaan en raadplegen van facturen wordt eenvoudiger.

Alle klanten zijn of worden persoonlijk geïnformeerd. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen via info@gjaltema.eu of via +31(0) 85 – 047 55 70.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen