STEIGERBOUW

Home > Steigerbouw > Ondersteuningen

Ondersteuningen

Het verzorgen van tijdelijke ondersteuningen, voor bijvoorbeeld vloeren, balken, balkons, galerijen, viaducten en aquaducten, is een kernspecialisme van Gjaltema. Gjaltema werkt hoofdzakelijk met schroefstempels en/of Layher systemen, waarbij ook ondersteunings-torentjes vanuit Layher kunnen worden opgebouwd.

Zorgeloos uitbesteden

Ondersteuningsmateriaal wordt snel en vakkundig op locatie geleverd en gemonteerd. Indien nodig worden andere faciliteiten meegeleverd zoals tijdelijke behuizing of toiletten. De volledige bouwplaats inrichting kan aan Gjaltema worden uitbesteed.

Na afloop van het werk worden de constructies veilig gedemonteerd en afgevoerd. Gjaltema beschikt over een eigen logistieke infrastructuur zodat voor iedere locatie en iedere hoeveelheid materiaal snel het juiste transport geleverd kan worden.

Engineering

Voor het tekenen en berekenen van tijdelijke ondersteuningen worden de programma’s van Revit, Autocad, Archicad en SCIA gebruikt. Alle constructies worden grondig doorgerekend en veilig opgeleverd.

Integrale samenwerking

Bij projectmatige opdrachten wordt integraal samengewerkt met de andere disciplines in de bouwsector, een en ander conform de werkmethodiek Bouw Informatie Model (BIM).

Veiligheid en kwaliteit

Montage en demontage van ondersteuningen wordt door gecertificeerde medewerkers uitgevoerd. Voor aanvang van het werk wordt een Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) uitgevoerd. Bij het construeren worden alle veiligheids- en kwaliteitsnormen in acht genomen en wordt gewerkt conform de Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies.

De veiligheid en de kwaliteit van het werk wordt dubbel gecheckt door een interne veiligheidskundige (HSE manager).

Kennis en kunde binnen handbereik

Gjaltema kan bogen op 40 jaren kennis en ervaring in onder meer de Bouw en Infra, Energie sector, Vuilverbranding, Voedingsmiddelen, Papier- en Kartonindustrie, Scheepvaart en (Petro) Chemie.

Gjaltema is lid van de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB). Lidmaatschap borgt de kwaliteitsnormen, stimuleert innovatie en het kennisniveau, en voorziet in neutrale voorwaarden voor opdrachtgevers.