Ga naar de inhoud
Koos en Patricia Gjaltema
Koos en Patricia Gjaltema

Geschiedenis

Het familiebedrijf door de jaren heen

1979: Van Ladder tot Leider in Steigers

Het verhaal van Gjaltema begint in juni 1979. Koos Gjaltema is werkzaam bij het glazenwassersbedrijf van zijn broer. Op een dag, terwijl hij een ladder beklimt om de ruiten van een gebouw te reinigen, ontstaat bij hem het idee: steigers, dat zou wel eens de toekomst kunnen zijn. Met deze gedachte in het achterhoofd begint Koos zijn eigen steigerbedrijf, het Groninger Montage Bedrijf genaamd. Het bedrijf groeit al snel uit tot een succesvolle onderneming.

1993: Uitbreiding naar Verhuur

Terwijl het Groninger Montage Bedrijf gestaag groeit, zet Koos met Gjaltema in december 1993 een belangrijke mijlpaal. Gjaltema Verhuur wordt opgericht. Klanten kunnen nu ook hoogwerkers, verreikers, bouwliften en materieel huren. De naam Gjaltema wordt hiermee al snel vertrouwd binnen de verhuurbranche.

Uitbreiding van Gjaltema

Vandaag de dag is het hoofdkantoor van Gjaltema nog steeds te vinden op het bedrijventerrein de Hoogte in Groningen, met een indrukwekkend oppervlakte van meer dan 50.000 vierkante meter. De aanwezigheid van Gjaltema wordt nu ook uitgebreid naar andere regio’s. Zo worden er nieuwe vestigingen geopend in Friesland, namelijk in Leeuwarden en in Noord-Brabant, in Moerdijk. Zo blijft het Gjaltema team groeien!

Een Toegewijd Team en Uitgebreide Dienstverlening

Gjaltema is gegroeid naar een bedrijf met een breed scala aan diensten en expertises. Onze goed opgeleide medewerkers dekken alle disciplines die nodig zijn voor het succesvol uitvoeren van diverse werkzaamheden. Ons team bestaat uit specialistische monteurs, steigerbouwers, onderhoudsmonteurs, machinisten, vrachtwagenchauffeurs en vele anderen. Ons doel is om onze klanten zo veel mogelijk werk uit handen te nemen. Zo kunnen zij zich concentreren op wat écht belangrijk is: de succesvolle realisatie van hun projecten.

Veiligheid staat centraal

Gedurende meer dan vier decennia heeft Gjaltema veel zien veranderen, vooral op het gebied van veiligheid. In vroegere tijden werd veiligheid niet altijd serieus genomen, maar dat is nu radicaal veranderd. Veilig werken staat centraal en Gjaltema streeft er voortdurend naar om de hoogste normen te handhaven om ongevallen te voorkomen en de veiligheid van onze medewerkers en klanten te waarborgen.

Om trots op te zijn: Het Google Datacenter Project

Een van de hoogtepunten van onze geschiedenis is onze betrokkenheid bij de bouw van het datacenter van Google in de Eemshaven. Dit enorme project, onze grootste klus ooit, heeft ons gedurende zes jaar intensief beziggehouden. Met gemiddeld twintig teamleden, dag en nacht, hebben we ons ingezet voor de realisatie van dit gigantische project. Daar zijn we trots op.

2022: Patricia Gjaltema neemt de dagelijkse leiding over

In februari 2022 neemt Patricia Gjaltema, de dochter van Koos Gjaltema, de dagelijkse leiding over. Met het bedrijf in vertrouwde handen hebben we zin in wat er komen gaat! We blijven streven naar kwaliteit, veiligheid en vakmanschap in de bouwsector en we kijken ernaar uit om samen met onze klanten en partners te blijven groeien en succesvolle projecten te realiseren.