Ga naar de inhoud

Restauratie historische sluizencomplex bij Aduarderzijl

De twee, in 1876 gebouwde, sluizen bij Aduarderzijl zien er indrukwekkend uit in de steigers. De eigenaar van het complex, Waterschap Noorderzijlvest, schakelde Gjaltema in om het bekende rijksmonument te voorzien van steigers voor de restauratie.

Doel van het project

De twee, in 1876 gebouwde, sluizen bij Aduarderzijl zien er indrukwekkend uit in de steigers. De eigenaar van het complex, Waterschap Noorderzijlvest, schakelde Gjaltema in om het bekende rijksmonument te voorzien van steigers voor de restauratie. Dat is erg nodig, want er zitten scheuren in de muren van de sluis, de sluisdeuren zijn op de waterlijn in slechte staat, het voegwerk is beschadigd en het ijzerwerk heeft te lijden onder roestvorming.

Voorman aan het woord

We zijn natuurlijk erg trots op dit project! Niet alleen omdat het een plek is die de geschiedenis van Groningen laat zien, maar ook omdat het uitvoeren van het project een leuke en uitdagende klus was. Voorman Arnoud Snip vertelt: “De onderkant van de steiger staat in het water, daarom stond ik de eerste dagen met een duikpak aan in het water de steiger op te bouwen.” Daarnaast komt er natuurlijk flink veel denkwerk bij kijken hoe de steigers bijvoorbeeld het beste om de sluisdeuren gebouwd kunnen worden.

Maak jouw project op hoogte veilig en efficiënt!
Neem vandaag nog contact met ons op!

Contact opnemen met Gjaltema